Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

"ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ"



«Διαχείριση συγκρούσεων και κρίσεων στο σχολικό πλαίσιο»


Ημερίδα για τη διαχείριση συγκρούσεων και κρίσεων διοργανώθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου, από τη Συντονίστρια  Προσχολικής Εκπαίδευσης  κ. Νικολούδη για τις/τους νηπιαγωγούς των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου- Ταύρου.  Στο πρώτο μέρος  έγιναν  εισηγήσεις από τη Συντονίστρια ΠΕ 60 με τίτλο:«Επίλυση συγκρούσεων- Διαχείριση σχολικής τάξης»  και από την κ. Ιωάννα Καμπούρμαλη, Σ.Ε.Ε. ΠΕ 70 με τίτλο: «Διασφαλίζοντας τη συνεργασία με τους γονείς, οχυρώνουμε την αποτελεσματική  πρόοδο των μαθητών».
Στο δεύτερο μέρος υλοποιήθηκαν σε δύο κύκλους τέσσερα βιωματικά εργαστήρια.
Το 1ο εργαστήρι είχε τίτλο:  « Διαχείριση συγκρούσεων στο σχολείο» (παιχνίδι ρόλων). Υπεύθυνη του εργαστηρίου ήταν η κ. Καμπούρμαλη Ιωάννα.
Το 2ο εργαστήρι  είχε τίτλο: «Συγκρούσεις και συναισθήματα στο νηπιαγωγείο».Υπεύθυνη του εργαστηρίου ήταν η κ. Κάντζου Νίκη (Νηπιαγωγός, Master Επιστημών της Αγωγής, Συγγραφέας).
Το 3ο εργαστήρι  είχε τίτλο: «Συμβούλιο τάξης» (εφαρμογή μεθόδου της παιδαγωγικής Freinet).Υπεύθυνη του εργαστηρίου ήταν η κ. Δίπλα Νατάσα (Νηπιαγωγός, μέρος της ομάδας «Σκασιαρχείο»)

Το 4ο  εργαστήρι  είχε τίτλο: «Διαμορφώνοντας  μαζί με τα παιδιά  το παιδαγωγικό συμβόλαιο». Υπεύθυνη του εργαστηρίου ήταν η κ. Νικολούδη Φυλλιώ.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε  με ψαρομεζέδες και μπύρα.






ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ κ. ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ




ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΜΑΛΗ



1ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  

 « Διαχείριση συγκρούσεων στο σχολείο» (παιχνίδι ρόλων).



2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

«Συγκρούσεις και συναισθήματα στο νηπιαγωγείο».





3ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

«Συμβούλιο τάξης» (εφαρμογή μεθόδου της παιδαγωγικής Freinet).






4ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

«Διαμορφώνοντας  μαζί με τα παιδιά  το παιδαγωγικό συμβόλαιο».







ΚΑΙ... ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ...



ΚΑΛΟ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αγαπητές/οί συνάδελφοι. Έχοντας συμπληρώσει 35 χρόνια και 10 μήνες στην εκπαίδευση και με συνολικό χρόνο υπηρεσίας 36 χρόνια και 7 μήνες,...