Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

«Βιωματικά εργαστήρια με δραστηριότητες διαπολιτισμικού περιεχομένου»- Επιμορφωτικά Βιωματικά εργαστήρια.


«Βιωματικά εργαστήρια με δραστηριότητες διαπολιτισμικού περιεχομένου»

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος επιμορφωτικών βιωματικών εργαστηρίων, που είχαν ως στόχο την καλλιέργεια  διαπολιτισμικών  δεξιοτήτων  για  νηπιαγωγούς των Δήμων  Αγίου Δημητρίου, Γλυφάδας, Αργυρούπολης- Ελληνικού και Αλίμου. Τα βιωματικά εργαστήρια συνδιοργάνωσαν οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής Εκπαίδευσης του 4ου ΠΕΚΕΣ κ.κ. Νικολούδη και Σαλαγιάννη. Επιστημονικά υπεύθυνη και εμψυχώτρια των εργαστηρίων ήταν η ΣΕΕ κ. Τριανταφυλλιά Νικολούδη.

Πραγματοποιήθηκαν πέντε δίωρες συναντήσεις. Στη πρώτη συνάντηση, μετά από τα παιχνίδια γνωριμίας, τέθηκε το θεωρητικό πλαίσιο. Στα επόμενα εργαστήρια, προσεγγίστηκαν  βιωματικά οι έννοιες του «εαυτού» και του «άλλου», της ατομικής και της ομαδικής ταυτότητας, της ενσυναίσθησης, της επικοινωνίας, των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων,  της μετακίνησης. Στο τελευταίο εργαστήρι, εστιαστήκαμε στην επιλογή- επεξεργασία βιβλίων διαπολιτισμικού περιεχομένου, με βάση τις διαπολιτισμικές έννοιες. Οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν ήταν συζήτηση, παιχνίδια εγρήγορσης, εργασία σε ομάδες, παιχνίδια ρόλων, εικαστικά, ανάγνωση βιβλίων, παιχνίδια προσομοίωσης, κ.ά.).
Στο τέλος των εργαστηρίων όλες οι συμμετέχουσες αισθανθήκαμε πιο δυνατές και πιο ανεκτικές στην αποδοχή και  στο σεβασμό της διαφορετικότητας. Ένα δίκτυο  κοινών  προσεγγίσεων, κοινών προβληματισμών, κοινών απόψεων, μας ενώνει.
Ευχαριστούμε την προϊσταμένη και τις εκπαιδευτικούς του 8ου Νηπιαγωγείου Γλυφάδας, στο χώρο του οποίου υλοποιήσαμε και τις πέντε επιμορφωτικές συναντήσεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ














                                                  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ


















                                           ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ












ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 4ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ











ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 5ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ



 






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αγαπητές/οί συνάδελφοι. Έχοντας συμπληρώσει 35 χρόνια και 10 μήνες στην εκπαίδευση και με συνολικό χρόνο υπηρεσίας 36 χρόνια και 7 μήνες,...