Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

« Διαχείριση θεμάτων σχολικής καθημερινότητας, με σεβασμό στα Δικαιώματα του Παιδιού»- Ημερίδες Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου

« Διαχείριση θεμάτων σχολικής καθημερινότητας, με σεβασμό στα Δικαιώματα του Παιδιού»

Στην ημερίδα που διοργάνωσαν την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020,οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής Εκπαίδευσης του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. κ.κ. Νικολούδη και Σαλαγιάννη, για τις/τους νηπιαγωγούς της Δ΄Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, είχαμε την τύχη να ακούσουμε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, από εξαιρετικούς ομιλητές.
  • Ο κ. Δημήτρης Μπουρσινός ,Ψυχολόγος,Συντονιστής Τμήματος Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Παιδιών , Γονέων και Εκπαιδευτικών από «το Χαμόγελο του Παιδιού», μας μίλησε για   « Πρόληψη και Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση, εφαπτόμενες προσεγγίσεις».
  • Η κ. Αιμιλία Δουκέλη,  Αστυνόμος Β' Ειδικών Καθηκόντων Πληροφορικής , από το  Τμήμα Καινοτόμων Δράσεων και Στρατηγικής- Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έκανε  εισήγηση  με τίτλο: «Κίνδυνοι και μέτρα προστασίας στον Κυβερνοχώρο»
  • Η εισήγηση της κ. Μαρίας ΨαρράκουΨυχολόγου της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού,  είχε τίτλο: «Βία κατά ανηλίκων: Πως μπορεί να εμφανιστεί στο σχολικό πλαίσιο».
  • Τέλος, η κ. Θεώνη ΚουφονικολάκουΒοηθός Συνήγορος του Πολίτη, για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με την  εισήγησή της «Η προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στη σχολική καθημερινότητα: Η εμπειρία του Συνηγόρου», έθεσε το νομικό πλαίσιο.
Στην ημερίδα παρέστησαν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας κ. Κέντρος και ο Οργανωτικός Συντονιστής του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. κ. Καμήλος.

Στο τέλος της ημερίδας, για την Καλή Χρονιά  κληρώθηκαν  πέντε Νηπιαγωγεία , τα οποία κέρδισαν από ένα βιβλίο για τη βιβλιοθήκη του νηπιαγωγείου τους.
Τα τυχερά Νηπιαγωγεία ήταν το 1ο Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου, το 4ο Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου, το 16ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας, το 17ο  Νηπιαγωγείο Γλυφάδας και το Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο "Γύρω-γύρω όλοι".
Ευχαριστούμε τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για τα φυλλάδια "Διαβάζοντας μαζί μικροί και μεγάλοι", που μας έστειλε για όλα  τα νηπιαγωγεία της Δ΄Αθήνας.

Αμφιθέατρο  1ου Γυμνασίου/Λυκείου/ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου







Οι δύο Συντονίστριες "ανοίγουν" την ημερίδα.

κ. Σαλαγιάννη


κ. Νικολούδη


Ο κ. Κέντρος χαιρετίζει την ημερίδα.


Ο εισηγητής κ. Μπουρσινός







Η εισηγήτρια κ. Δουκέλη













Η εισηγήτρια κ. Ψαρράκου







Η βοηθός συνήγορος του παιδιού κ. Κουφονικολάκου







Από τη διαδικασία της κλήρωσης.
Ο κ. Κέντρος τραβάει τους κλήρους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αγαπητές/οί συνάδελφοι. Έχοντας συμπληρώσει 35 χρόνια και 10 μήνες στην εκπαίδευση και με συνολικό χρόνο υπηρεσίας 36 χρόνια και 7 μήνες,...