Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Ομαλή Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο-11ο Νηπιαγωγείο Αλίμου

Η Ομαλή Μετάβαση  από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο



Μετά την παρακουλούθηση της ημερίδας του 4ου ΠΕΚΕΣ  Αττικής με θέμα: H Oμαλή Μετάβαση απο το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο, ως  σύλλογος διδασκόντων του 11oυ Nηπιαγωγείου Αλίμου προγραμματίσαμε την επίσκεψη μας στο 6ο Δημοτικό Σχολείου Αλίμου, όπως είχαμε σχεδιάσει στο τέλος της ημερίδας με τις δασκάλες του Δημοτικού Σχολείου.
 Στις  2 Απριλίου λοιπόν με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα βιβλίου και των γενεθλίων του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν πήγαμε στο Δημοτικό Σχολείο.Είχαμε ετοιμάσει προσκλήσεις (οι προσκλήσεις έγιναν σε μεγάλο χαρτί κάνσον ,όπου συμμετείχαν τα παιδιά τόσο στο χρωματισμό όσο και στο κείμενο) με σκοπό να τους προσκαλέσουμε και εμείς με τη σειρά μας στο σχολείο μας.Είχαμε επίσης ετοιμάσει σελιδοδείκτες από αφρώδες υλικό για όλα τα παιδιά της πρώτης Δημοτικού.Είχαμε πάρει μαζί μας και δύο παραμύθια του Άντερσεν,  τα οποία μας διάβασαν τα παιδιά της Πρώτης τάξης. Επίσης και αφίσες για την Παγκόσμια μέρα βιβλίου.Σε άλλη ομαδική εργασία που ετοιμάσαμε γράψαμε σκέψεις των νηπίων για το βιβλίο στη ζωή μας, καλλιεργώντας με αυτόν τον τρόπο τη φιλαναγνωσία των παιδιών, κάτι που είναι μέλημα μας σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και επιτυγχάνεται ιδιαίτερα μέσα από τη δανειστική βιβλιοθήκη.Επιπλέον είχαμε γράψει με τα παιδιά τις απορίες που είχαν για το Δημοτικό πριν την επίσκεψη μας.
Η υποδοχή τόσο των παιδιών όσο και των δασκάλων της πρώτης τάξης χαροποίησε ιδιαίτερα τα παιδιά του νηπιαγωγείου.Στο τέλος της επίσκεψης, μας μοίρασαν πολύ όμορφες κατασκευές ( πολύχρωμες πεταλούδες ,νούφαρα).
Στο σχόλασμα ,με περίσσεια χαρά ,τα παιδιά ανακοίνωσαν την όμορφη εμπειρία που είχαν από την επίσκεψη μας στο Δημοτικό, στους γονείς τους.Το πιο ανέλπιστο ήταν πως πηγαίνοντας να παρακουλουθήσουμε το πρόγραμμα (μέλισσα –μέλι) σε αθλητικό κέντρο που βρίσκεται στον Άλιμο συναντήθαμε εκεί με τα παιδιά της Πρώτης τάξης που είχαμε επισκεφτεί πριν λίγες μέρες και χορέψαμε όλοι μαζί.

Kολοβού Αγορίτσα
Λιάπη Αριστέα

Κατωπόδη Ειρήνη
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αγαπητές/οί συνάδελφοι. Έχοντας συμπληρώσει 35 χρόνια και 10 μήνες στην εκπαίδευση και με συνολικό χρόνο υπηρεσίας 36 χρόνια και 7 μήνες,...