Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ




  • Καλή σας μέρα!!

 Καλό ξεκίνημα να έχουμε!!
Σας σκεφτόμαστε!! 
Σας στηρίζουμε!!!
Σας αγαπαμε!!



  • Καλημέρααα παιδιά! Καλό μήνα σε όλους μας!



Περάσαμε ωραία την Πρωτομαγιά; Φανταζόμαστε πως ναι!

Η ΣΟΥΛΑ Η ΑΝΟΙΞΟΥΛΑ μας αρχίζει και γίνεται πολύ πολύ χαρούμενη και όλο λιγότερο νιώθει μόνη με όλα αυτά τα πορτρέτα που έρχονται στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο. Για να μας δείξει αυτή τη χαρά της μοιράζεται μαζί μας και τα αγαπημένα της ηλεκτρονικά παιχνίδια και ένα ακόμα παραμύθι "Τον καθρέφτη της Άνοιξης" με μια διαφορετική φωνή αυτή τη φορά. Μας στέλνει και ένα τρυφερό τραγούδι και μας ζητά να το ακούσουμε με πολλή προσοχή.

Αγαπημένες γατούλες και φραουλίτσες η τεράστια έκπληξή μας τώρα! Πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να συναντιόμαστε μέσα από τον υπολογιστή μας με έναν διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά. Θα μπορεί ο ένας να βλέπει τον άλλον, θα μπορούμε να κουβεντιάζουμε και να κάνουμε πολύ ωραία πράγματα κι ας είμαστε μακριά. Κανένας μας και καμία από τις δασκάλες σας δεν έχει ξανακάνει μια τέτοια τηλεσυνάντηση. Αυτό σημαίνει πως είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους και όλοι μας μπορεί να νιώσουμε λίγο άγχος. Όλοι θα βάλουμε τα δυνατά μας για να το καταφέρουμε και αυτό. Είναι πολύ σημαντικό γιατί θα μας ενώσει ξανά έστω και για λίγο. Θα τα καταφέρετε γιατί έχετε αποδείξει πως είστε πολύ δυνατά παιδιά και αντέχετε τη δυσκολία και δεν τα παρατάτε. Οι δασκάλες σας θα είναι πολύ περήφανες όταν θα βλέπουν το όνομά σας και τη φατσούλα σας σε κάθε τέτοια συνάντηση.

Μπράβο σας, λοιπόν, για όσα έχετε καταφέρει μέχρι τώρα, μπράβο σας που προσπαθείτε, μην ξεχνάτε αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα! Όλοι μας θα γυρίσουμε πίσω στο σχολείο μας, θα ενωθούμε ξανά μαθητές και δασκάλες και θα νιώσουμε ασφαλείς, δυνατοί και χαρούμενοι! Και μην ξεχνάτε αυτό που λέγαμε πάντα "κάνω πάντα το καλύτερο που μπορώ με τον δικό μου τρόπο και θα είμαι πάντα κερδισμένος/ κερδισμένη!

Φιλάκια πολλά, καλή Κυριακή!



Καλημέρα φατσούλες!

Καινούρια πράγματα σήμερα, καινούριες εκπλήξεις και μια καινούρια φίλη στην παρέα μας. Η ΣΟΥΛΑ ΑΝΟΙΞΟΥΛΑ έστειλε μήνυμα και εμείς όλοι μαζί για ακόμα μια φορά θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε μια καινούρια πρόκληση. Θέλουμε τη φαντασία σας, θέλουμε την όρεξή σας για δημιουργία! Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να είμαστε όλοι μαζί από μακριά. Με τον ίδιο όμορφο τρόπο που τα καταφέραμε μέχρι τώρα!!!!

Θα βρείτε όλα αυτά τα καινούρια που συμβαίνουν στα συνημμένα αρχεία. Διάβασε,άκου,παίξε, δημιούργησε.

ΠΡΟΣΟΧΗ υπάρχει κι ένα απογευματινό ραντεβού για σήμερα στις 6.00 η ώρα!

Φιλάκια πολλά πολλά και μια μεγάλη αγκαλιά! Να είσαστε καλά με πολλή αντοχή και υπομονή και φυσικά με ένα τεράστιοοοοο χαμόγελο!



Καλημέρα παιδιά!! Πώς είστε;

Σήμερα ο Απρίλιος τελειώνει και αύριο γιορτάζει η ΣΟΥΛΑ Η ΑΝΟΙΞΟΥΛΑ μας. Είναι Πρωτομαγιά! Η γιορτή των λουλουδιών και όλης της φύσης. Μια Πρωτομαγιά όμως αλλιώς, που δεν θα μπορούμε να πάμε βόλτα στην εξοχή να μαζέψουμε λουλούδια και να φτιάξουμε μαγιάτικο στεφάνι, αλλά θα πρέπει να τη γιορτάσουμε στο μπαλκόνι μας ή με μια πολύ μικρή βόλτα.Δεν πειράζει είναι για το καλό μας!!!
Η ΣΟΥΛΑ Η ΑΝΟΙΞΟΥΛΑ όμως φρόντισε πάλι για μας! Δεν θέλει με τίποτα να στεναχωρηθούμε!! Με καινούριο της μήνυμα μας στέλνει τους ανοιξιάτικους πίνακες των ζωγράφων που λατρεύει, τα ανοιξιάτικα τραγούδια που αγαπά, το βαλς που χορεύει πάντα αυτή τη μέρα και το παραμύθι που ακούει πάντα την Πρωτομαγιά. Τραγούδα, χόρεψε, άκου, ζωγράφισε και πέρασε μαζί της μια διαφορετική Πρωτομαγιά. Θα την κάνεις πολύ πολύ χαρούμενη!

Μαμά περιμένουμε το πορτραίτο σου, μην ξεχνάτε το όνομά σας στις δουλειές που μας στέλνετε!

Φιλάκια πολλά πολλά και καλή Πρωτομαγιά με τραγούδια και χαρά !!!






2o Νηπιαγωγειο Μοσχατου
Αγαπητοί μας γονείς,

ελπίζουμε να είστε όλοι καλά!
Μετά από τόσες μέρες χωρίς σχολείο , που τόσο απότομα 
έκλεισε , θα θέλαμε να έχουμε νέα σας και νέα των παιδιών σας.
Σας σκεφτόμαστε!
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο  email του Νηπιαγωγείου  
που ήδη γνωρίζετε.
Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή υπομονή!
Στέλνουμε μια αγκαλιά στους μικρούς μας μαθητές 
και στις μικρές μας μαθήτριες! 
Και...... ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ! 

  κ. Δήμητρα, κ. Αγγελική, κ. Λούση , κ. Μαρία , κ. Κωνσταντία,

κ. Ασπασία και κ. Αμαλία.







Mhnyma pros ta paidia from ssuser04ff74


ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


1o Μήνυμα

Αγαπημένα μας παιδάκια, μας λείψατε πολύ!! 
Από σήμερα θα ξεκινήσουμε να είμαστε και πάλι μαζί κάπως διαφορετικά όμως... ο καθένας από το σπίτι του. Είμαστε σίγουρες ότι όλες αυτές τις μέρες μένοντας σπίτι με τους δικούς σας περάσατε όμορφα, δημιουργικά και ζεστά. Θα θέλαμε όμως να μπούμε στην παρέα σας κι εμείς οι δασκάλες σας κάνοντας τη μέρα όλων μας πιο όμορφη. Αυτό θα γίνει με τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά.
·  Ας χρωματίσουμε τον κόσμο μας. Πάρτε χαρτιά και μπογιές και φτιάξτε μια ζωγραφιά με τίτλο "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ...ΜΑΖΙ!!" 
·  Επίσης η δανειστική βιβλιοθήκη συνεχίζετε και το βιβλίο θα είναι ίδιο για όλους σας. Διαβάστε το και περιμένουμε να μας στείλετε τη ζωγραφιά σας όπως κάθε φορά. Το βιβλίο θα το διαβάσετε στην ηλεκτρονική του μορφή ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:                                                                                                                                                            https://online.fliphtml5.com/ksfx/tcou/#p=8  
·  Θα χαρούμε πολύ να μας στέλνετε ο,τιδήποτε δημιουργείτε, επιτυγχάνετε και σας κάνει εντύπωση καθημερινά, με φωτογραφίες και μηνύματα.
Περιμένουμε τα νέα σας και τις όμορφες δουλειές σας!!
Σας αγαπάμε πολύ και ανυπομονούμε!!


Οι δασκάλες σας

2o Μήνυμα

Αγαπημένα μας παιδάκια Χρόνια Πολλά!! Σήμερα γιορτάζουμε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 που ήταν και η αρχή της ελευθερίας μας από τους Τούρκους. Φέτος την επέτειο αυτή την γιορτάζουμε διαφορετικά, χωρίς γιορτή στο σχολείο και χωρίς παρέλαση!! Παρόλα αυτά μένουμε σπίτι και κάνουμε όμορφα πράγματα με τις οικογένειές μας. Εμείς θα σας προτείνουμε παρακάτω όμορφες ιδέες και δραστηριότητες για να περνάτε ακόμα πιο ωραία σπίτι!! Η μαμά ή ο μπαμπάς θα σας βοηθήσουν. Θα περιμένουμε φωτογραφίες και μηνύματα με τον δικό σας υπέροχο τρόπο!! Συγκινηθήκαμε πολύ από τα πρώτα μηνύματα που λάβαμε από κάποιους από εσάς και χαιρόμαστε που είστε καλά και περνάτε όμορφα. Πολλά πολλά φιλιά από τις δασκάλες σας!!

Σχετικά με την επέτειο της 25ης Μαρτίου:

Άλλες δραστηριότητες:
3o Μήνυμα

Καλημέρα παιδάκια!! Τελευταία ημέρα του Μάρτη σήμερα. Αύριο θα μπει ο Απρίλης. Ευχόμαστε να έχουμε όλοι μας έναν ευχάριστο μήνα και εμείς οι δασκάλες σας σας προτείνουμε δραστηριότητες για να κάνουμε τις ώρες μας ακόμα πιο όμορφες. Ξεκινάμε με δύο προτάσεις για κατασκευές:
·         οργανώνουμε τα μολύβια μας και τους μαρκαδόρους μας σε μία μολυβοθήκη-κάστρο που θα φτιάξετε όσοι θέλετε χρησιμοποιώντας χαρτόνια από ρολά υγείας (τις οδηγίες θα τις βρείτε στο αρχείο word με τίτλο "ΚΑΣΤΡΟ - ΜΟΛΥΒΟΘΗΚΗ")
·         ζωγραφίζουμε τα πρόσωπα της Άνοιξης 
Για τον κορωνοϊό: ένα εγχειρίδιο που εξηγεί με απλά λόγια στα παιδιά πως προστατευόμαστε από τον κορωνοϊό                                                               
·         ένα παζλ με 24 κομμάτια     
                                                                                                                          https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=0a297d62c097&fbclid=IwAR1_WZOB5PjS0M4LRlBWMofHpw7YJFXMtF0cQdbHDEGSAZ9McqC_nwtMTBU 
·         ένα τραγουδάκι για να πλένουμε τα χέρια μας 
                                                                                                                        https://www.youtube.com/watch?v=f7ucucXmpSY                                                                                                                                                                                                                                   
·         Παραμύθια να τα ακούσετε, να τα διαβάσετε και να τα ζωγραφίσετε: 

Ενώ καθόμαστε στο σπίτι, τί πιο ωραίο από το να κάνουμε και λίγη γυμναστική; Βρίσκουμε τις δραστηριότητες που αντιστοιχούν στα γράμματα του ονόματός μας και του επιθέτου μας και ξεκινάμε!!
(Εικόνα γυμναστικής)
Αυτά από εμάς!! Θέλουμε να κάνουμε την καθημερινότητά σας πιο όμορφη και διασκεδαστική, Περιμένουμε τα νέα σας και τις όμορφες δουλειές σας!!


Πολλά φιλιά οι δασκάλες σας



ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ


ΜΗΝΥΜΑ  ΠΡΩΤΟ
                                                                                                   23/3/2020
Αγαπητοί γονείς,
Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά και το μήνυμά μας να σας βρίσκει όλους υγιείς.
Η νέα συνθήκη που βιώνουμε και η αυστηρή οδηγία “Μένουμε σπίτι” είναι για όλους μας κάτι τελείως πρωτόγνωρο .
Η καθημερινότητα όλων μας άλλαξε και η επαφή  με εσάς και τα παιδιά σας διακόπηκε ξαφνικά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά σας όσο αυτό είναι εφικτό και με μέσο επικοινωνίας τα ηλεκτρονικά μηνύματα (emails ) να διατηρήσουμε μια μικρή επαφή με σας και με τους μαθητές μας.
Παρακάτω ακολουθεί ένα αρχείο με απλές  δραστηριότητες με πράγματα που έχετε σπίτι σας, οι οποίες θα σας δώσουν την ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας.
Τις μέρες αυτές , καλό θα ήταν να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα για την κάθε σας μέρα, τηρώντας μια μικρή ρουτίνα. Η διατήρηση μιας ρουτίνας βοηθά πολύ τα μικρά παιδιά αλλά και εσάς να περνάτε τη μέρα σας ευχάριστα. Η ακούσια απομόνωση και οι καταστάσεις που βιώνουν τείνουν να αναστατώνουν το πρόγραμμά τους. Όταν καταφέρουμε να διατηρήσουμε καινούριες σταθερές συνήθειες δημιουργούμε για το παιδί ένα αίσθημα ασφάλειας.
Για να υποστηρίξουμε τα παιδιά μας συζητάμε μαζί τους, δίνουμε εξηγήσεις για ό,τι συμβαίνει χωρίς υπερβολικές αναλύσεις και ρωτάμε πώς νιώθουν.
Καθρεφτίζουμε το συναίσθημά τους , επιδεικνύοντας ενσυναίσθηση. “ Σε καταλαβαίνω. Είναι δύσκολο. Κι εγώ φοβάμαι… όμως ο φόβος μας βοηθά να προσέχουμε τον εαυτό μας και τους άλλους”.
Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζουμε, λεκτικοποιούμε  τα συναισθήματα του παιδιού και τα επικυρώνουμε. Έτσι τα παιδιά δε νιώθουν μόνα.
Ας είμαστε καθησυχαστικοί και αισιόδοξοι. Μετά από μια μεγάλη “μπόρα” βγαίνει πάντα ένα όμορφο ουράνιο τόξο.
Με  την ευχή γρήγορα να επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας,
σας στέλνουμε τη θετική μας σκέψη και την αγάπη μας.

Καλή δύναμη σε όλους μας!
Οι νηπιαγωγοί



ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ


Αγαπητοί γονείς
 Εύχομαι ειλικρινά αυτό το μήνυμα να σας βρίσκει όλους καλά, εσάς, τα παιδιά αλλά και όλους τους αγαπημένους σας.
Ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, που μας αιφνιδίασε και διέκοψε με απότομο και σκληρό τρόπο την καθημερινότητά μας. Πηγαίνοντας στο σχολείο τις προηγούμενες μέρες, έμπαινα σε ένα χώρο όπου η αίσθηση ότι τα πάντα σταμάτησαν απότομα, ήταν συγκλονιστική. Οι εργασίες των παιδιών μισοτελειωμένες , για να τις συνεχίσουμε την επόμενη ημέρα…Οι φασολιές που είχαμε φυτέψει και θα τις παίρναμε σπίτι, είχαν μεγαλώσει και είχαν κολλήσει τα φύλλα τους στο παράθυρο της τάξης ψάχνοντας για λίγο ήλιο… Ο υπολογιστής σταματημένος στο τελευταίο τραγούδι που τραγουδήσαμε… Όλα μέσα στην τάξη φώναζαν δυνατά  «Γυρίστε πίσω!!!». Στην όμορφη τάξη μας, στην όμορφη συντροφιά μας, στην όμορφη καθημερινότητά μας.
Ελπίζω να βγούμε όλοι νικητές από αυτή την περιπέτεια και να βρεθούμε πάλι στο χώρο μας, σ΄ αυτή τη δεύτερη οικογένεια που είναι το σχολείο μας.
Υπάρχει μέσα σε όλο αυτό που ζούμε και ένα καλό. Είμαι σίγουρη ότι όσο κι αν τους λείπει η καθημερινότητά τους, τα παιδιά θα ευχαριστιούνται που επιτέλους υπάρχει αρκετός χρόνος για να περάσουν μαζί σας, τουλάχιστον για όσους από εσάς είσαστε περισσότερο στο σπίτι από πριν. Είναι μία ευκαιρία για εμάς τους γονείς να κουβεντιάσουμε περισσότερο μαζί τους, να παίξουμε, να απασχοληθούμε δημιουργικά, να τα κάνουμε βοηθούς μας σε διάφορες μικρές δουλειές στο σπίτι, να δούμε ταινίες, ν΄ ακούσουμε τραγούδια, να ζωγραφίσουμε, να χορέψουμε, να μιλήσουμε για τα συναισθήματά μας…
Εμείς οι δασκάλες θα θέλαμε μέσω του mail να κρατήσουμε μία επαφή μαζί σας, αλλά κυρίως με τα ίδια τα παιδιά.
Επισυνάπτω ένα γράμμα που απευθύνεται σ΄αυτά και που θα ήθελα να τους το διαβάσετε.
Στέλνω και κάποιες φωτογραφίες από το σχολείο μας.
Θα στέλνω επίσης κάποιες φορές και κάποια άλλα πράγματα που θα βρίσκω ενδιαφέροντα και μπορεί να σας αρέσει να τους τα δείξετε. Είμαι σίγουρη ότι και σεις θα έχετε βρει χίλιες δυο ιδέες στο διαδίκτυο. Κυκλοφορούν άπειρα πράγματα.
Επίσης σας προωθώ και κάποιο υλικό που έστειλε η Συντονίστρια Προσχολικής Αγωγής σε όλα τα νηπιαγωγεία και μπορεί να βρείτε χρήσιμο.  
Θα χαρώ ιδιαίτερα εάν μέσω αυτού του mail μου στέλνουν και τα παιδιά όποτε θέλουν, ό,τι θέλουν. Είτε κάποιο μήνυμα, είτε φωτογραφίες ή ζωγραφιές ή ότι άλλο σκεφτείτε.

Να είστε όλοι καλά
Καλή δύναμη σε όλους

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


1ο Μήνυμα
   Αγαπητοί μας γονείς,
Μέσα από την καρδιά μας ευχόμαστε αυτή τη δύσκολη περίοδο, να έχετε υπομονή, ελπίδα, όραμα και αγάπη για να μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα που προέκυψαν. Να είστε γεροί και δυνατοί και να βρίσκετε τη δύναμη να δημιουργείτε μαζί με τα παιδιά σας.
Η επαφή μαζί σας υπάρχει πάντα. Φυσικά και με τους μικρούς μαθητές μας, αν και με έναν άλλο τρόπο αυτή τη στιγμή. Μπορείτε να βάλετε στην καθημερινότητά σας ένα βιβλίο, για παράδειγμα. Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, μια κατασκευή, ένα τραγουδάκι... Πολλές ασκήσεις θα βρείτε στο διαδίκτυο, όπως γνωρίζετε και σεις. Επιπλέον η συντονίστρια εκπαίδευσης της περιφέρειας μας κα Νικολούδη, ο σύλλογος μας, στέλνουν επιμορφωτικό υλικό, το οποίο σας το επισυνάπτουμε. Για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, που σας προβληματίζουν.
Είμαστε εδώ για σας, όπως και εσείς έχετε σταθεί στο πλευρό μας όλον αυτόν τον καιρό.
 Οι νηπιαγωγοί
 

2ο Μήνυμα
Αγαπητοί γονείς,
Πρώτα από όλα, να είστε όλοι γεροί και δυνατοί. Όπως ήδη σας έχουμε γράψει, η επαφή μαζί σας και με τα παιδιά υπάρχει πάντα, αν και κάπως διαφορετική. Εμείς θα προσπαθούμε να σας στέλνουμε κάποιες δραστηριότητες, τις οποίες μπορείτε να τις δείτε μαζί με το παιδί. Γνωρίζουμε ότι και εσείς φτιάχνετε όμορφα πράγματα μαζί με τo παιδί σας. Τι θα μπορούσατε να κάνετε επιπλέον:
Να τα φτιάξετε ένα βιβλίο
Να τα κρατήσετε σε ένα φάκελο
Να τα φυλάξετε σε ένα κουτί και να το διακοσμήσετε, όπως εσείς επιθυμείτε. Και με το καλό να μας τα φέρουν τα παιδιά για να τα δούμε όλοι μαζί.
Εμείς σας προτείνουμε για τώρα, με ανάλογη επισύναψη, ένα μύθο του Αισώπου "Ο ψεύτης βοσκός". Σας ευχόμαστε όλα τα καλά
Οι νηπιαγωγοί

3ο Μήνυμα
Αγαπητοί μας γονείς,
σήμερα σας επισυνάπτουμε δραστηριότητες ανοιξιάτικες. Εμπνευσμένες από τον πίνακα του Κλωντ Μονέ "Λιβάδι με Παπαρούνες".
Επίσης, δύο διευθύνσεις Μουσείων: 1.Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών 2. Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών.
Για επιπλέον δραστηριότητες με βιβλία, διευθύνσεις από τη συντονίστρια Κα Νικολούδη.
Φυσικά όλα αυτά σιγά -σιγά. Η προσπάθειά σας είναι εξαιρετική και σημαντικό κ το ενδιαφέρον που θα δείξει και το ίδιο το παιδί. Καλή δύναμη σε όλους
Οι Νηπιαγωγοί

4ο Μήνυμα
Αγαπητοί μας γονείς,
  Να είστε όλοι γεροί και δυνατοί. Σας επισυνάπτουμε και πάλι κάποιες δραστηριότητες για να επιλέξετε. Όσα όμορφα πράγματα φτιάχνετε με τα παιδιά σας, μπορείτε να τα φυλάξετε. Τις πιο θερμές ευχές μας για το Πάσχα
Οι νηπιαγωγοί




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αγαπητές/οί συνάδελφοι. Έχοντας συμπληρώσει 35 χρόνια και 10 μήνες στην εκπαίδευση και με συνολικό χρόνο υπηρεσίας 36 χρόνια και 7 μήνες,...